Totul e un vis...

Iti voi chema, spre mine, pasii,
Si am sa-ti fac,
Alei din flori,
Lumini din stele,
Si un castel,
Din gandurile mele.





vineri, 23 aprilie 2010

Ce face Sanepidu' ?

"In Bucuresti, doua femei, printre care şi Amelia Antoniu,se afla în stare gravă după infectarea cu stafilococul auriu la Spitalul CF2 . Alte trei femei, în afara celor două internate în comă la Spitalul Universitar, sunt intubate, în stare gravă, la alte unităţi sanitare din Bucureşti, toate fiind infectate cu stafilococul auriu după ce au fost la secţia de Ginecologie a Spitalului CF2, au declarat surse medicale" Daaa, Sanepidul, care umbla in cabinete particulare, ca sa-si ia spagile saptamanale, lunare sau anuale, de ce nu merge si in spitalele romanesti, sa vada CUM SE FACE STERILIZAREA INSTRUMENTELOR, CUM SE DEZINFECTEAZA CABINETELE, si, mai ales, cum se fac consultatiile, pe care romanii sunt OBLIGATI sa le plateasca? De cee? Pentru ca daca si-ar face treaba corect, ar trebui sa inchida jumatate din spitalele din tara asta. Daca s-a ajuns in situatia in care bolnavele aduc de acasa nu numai medicamente, dar si alcool sanitar , vata, seringi, plasturi, cine ne spune noua ca spitalele mai au bani pentru sapunul de spalat pe maini al medicilor, substantele de dezinfectat toate suprafetele ( care, intre noi fie spus, toate se importa din Germania sau Marea Britanie), SAAAU, MANUSI STERILE ? Daca s-a ajuns la asemenea infectii nozocomiale, inseamna ca situatia sta mult mai grav, dar, trebuia sa se sparga buboiul cu puroi, ca sa vada cine trebuie cum sunt tratati ROMANII CARE PLATESC DE ANI DE ZILE ASSIGURARILE DE SANATATE .

De ce Haiti ?

In Haiti, vrajitoria este o practica frecventa, o realitate privita cu respect si cu teama. Nu numai populatia este atrasa de magia locala voodoo, ci si autoritatile,care tolereaaza nenumaratilor vrajitori si chiar ii viziteaza. Vracii sunt mai cautati decat medicii, iar ceremoniile voodoo atrag mii de oameni. In realitate, voodoo a devenit o religie si reprezinta credinta marii majoritati a negrilor din micuta republica.Potrivit sondajelor efectuate in 1988, 97% din populatie crede in voodoo.

"Voodoo" provine de la cuvantul "vodu", care semnifica, in Africa, actiunea spiritelor, duhurilor. Populat cu scavi adusi din aceasta regiune a Africii, Haiti a mostenit puterile oculte ale credintelor stravechi. Inca din vremurile sclavagismului, proprietarii de sclavi isi tradau negrii ca pe niste animale, dar se temeau de fortele lor magice. Un cunoscut etnograf care s-a ocupat cu voodoo, Alfred Metraux, scria in 1959: "Groaza pe care am intalnit-o la albii din Haiti se poate explica printr-un fel de razbunare a fostilor sclavi: asupriti timp de generatii,acestia si-au folosit puterile oculte pentru a-i infricosa pe fostii lor tirani. Teama care domnea pe toate plantatiile din Haiti era adanc intiparita in suflete: era groaza in fata puterii magice a Africii, care tulbura somnul stapanilor de sclavi."

Lumea a aflat despre fenomelele oculte legate de magia voodoo din cartea "Haiti or the black republic" ("Haiti sau republica neagra"), scrisa de fostul consul al Marii Britanii in Haiti, Spencer John.Acesta povesteste o multime de intamplari stranii la care a fost martor, inclusiv ceremonii voodoo in care se practicau sacrificii rituale si forme de canibalism.