Totul e un vis...

Iti voi chema, spre mine, pasii,
Si am sa-ti fac,
Alei din flori,
Lumini din stele,
Si un castel,
Din gandurile mele.





joi, 29 aprilie 2010

Spitalele la controool ? II

Si, ca orice se intampla in Romania, si care dezgusta si revolta constiinta publica, noi dezvaluiri din bucataria spitalului CF2, unde directorii au salarii cuprinse intre 5000 - 10 000 ron/luna . Da, se vede bine, am scris corect. Si asta nu-i nimic. Spitalul are spatii inchiriate, pe care scoate lunar nu mai putin de 90 000 ron. Si atunci vii si te intrebi? De ce nu exista dezinfectante in spitalul ala? De ce nu exista medicamente, alcool, vata, fesi ? Da, parerea unui cititor este ca toata lumea fura ! Parerea mea este ca toata lumea NE fura. Incepand de la impozite si taxe inutile, care umplu gropile bucurestiului cu... aer, ba nu, cu bitum de 2 lei tona, care sare in 2 zile, si terminand cu diferite spagi, plicuri si cadouri catre hotii si hoatele din sistemul sanitar. Si ca sa nu li se para ca iau prea mult de la bietii bolnavi, asistentele trebuie sa plateasca birul anual, umpland buzunarele altor hoti, la nu stiu ce organizatie, ca, nu-i asa, daca nu platesti, nu mai ai voie sa furi (pardon, sa-ti practici meseria). D'aia fuge, dom'le, lumea din tara asta ! Pen ca vor sa traiasca cinstit, si sa fie tratati corect! Vor prea mult? Se pare ca DA !

miercuri, 28 aprilie 2010

Mi-au spalat creieru'? ...sau ce?

Astazi, enervati de traficul infernal din oras, oamenii au inceput sa vocifereze. Si nu le-a trebuit mult sa ajunga la politica. Si dupa ce s-au certat o juma de ora, care basescu, care iliescu , (timp in care troleibuzul 66 pe Mosilor a inaintat o juma de statie), s-a bagat in discutie o doamna onorabila, cu o frizura afro, da' blonda (cre ca avea fo 60 sau p'acolo) si, nemaiputandu-i suporta pe certareti, a urlat la ei: "Hai, ca v-a spalat creierele Antena 3 si Realitatea". Moment in care, m-am simtit cu musca pe caciula, si am inceput sa ma intreb: E rea si nesanatoasa spalarea creierelor? Sau: Aceasta spalare se face selectiv? Dar daca creierul a mai fost spalat anterior, si de cate ori, oare mai are efect o noua spalare? Uite cum pleaca omul la cumparaturi, si ajunge acasa chinuit de probleme existentiale ascunse, nebanuite si nemaigandite pana atunci. Ca mi-am uitat sacosile , umbrela si copilu in troleibuz nu mai are nici o importanta! Ma intreb, oare, cine mi-a spalat ultima oara creierul? Badea , Ciutacu sau Gadea?

marți, 27 aprilie 2010

Spitalele la controool ?

Hopaa! Se ingroasa gluma ! A trebuit sa se imbolnaveasca o personalitate culturala, ca sa inceapa astia sa controleze spitalele! Sa te tii acuma demiteri si demisii, reduceri de personal si asa insuficient, taieri din salariu (caci, nu-i asa, suntem in criza!). Sistemul sanitar, si-asa pe duca, se subtiaza de la o zi la alta. Asistentele fug in vest, ca sa -si poata creste demn copiii in tari civilizate. Medicii, ar vrea si ei sa plece (la un salariu de aproape 12 ooo de euro pe luna, tre sa fii nebun sa mai stai aici) . Iata, insa, ca statul roman a gasit solutie si la emigrarea medicilor de geniu in afara granitelor. Actele necesare aplicarii la un job de medic in afara se rezolva asa de lent, aprobarile se dau asa de greu, incat, angajatorii straini, fiind nevoiti sa astepte pana la 6 luni ca statul roman sa recunoasca pregatirea medicilor romani ca fiind internationala, se lasa pagubasi, si prefera medicii din Polonia, Ungaria, Bulgaria. Si uite-asa, iar ne-o iau altii inainte. De ce?

duminică, 25 aprilie 2010